Simple spareråd

Hvis du følger anvisningerne her på siden, har du gode forudsætninger for at opnå et komfortabelt indeklima. Samtidig får du et økonomisk fornuftigt varmeforbrug - og skåner miljøet.

Temperaturen på det varme brugsvand bør ikke overstige 52°C. Ved en højere temperatur opstår der risiko for kalkdannelser i varmtvandssystemet og dermed tilstening af vandvarmeren.

Spar både vand og varme.
Vask ikke op under rindende vand og husk, at brusebad er billigere end karbad. I et almindeligt badekar bruger man typisk 125 liter vand. Et 5 minutter langt brusebad bruger ca. 45 liter vand.

Der findes en god tommelfingerregel, der er værd at følge: Hvis du sænker temperaturen i huset/lejlighedens rum med 1°C, sparer du 5-6% på varmeforbruget. Det modsatte gør sig naturligvis gældende, når du skruer op for varmen. Når du tager på arbejde eller måske er bortrejst i vinterferien, kan du godt skrue ned for varmen. Husk bare, at temperaturen ikke må komme under ca. 14°C.

Undgå for høje temperaturer. 21°C i opholdsrum er tilstrækkeligt for de fleste. Vil du spare ekstra i denne tid du sagtens sænke temperaturen til 19 °C og så måske sidde med en varm trøje eller et tæppe. Under alle omstændigheder er det en god ide jævnligt at kontrollere temperaturen i de enkelte rum.

Husk at du kan følge dit forbrug på eForsyning ved at logge ind i øverste højre hjørne! Du finder forbrugernummer og adgangskode på din seneste opkrævning.

Link til de 10 hotte spareråd.

//